FEDA Ecoterm ha iniciat una nova campanya de publicitat i informació al tomb de la xarxa de calor que s’està construint a Andorra la Vella.
- civ@andorra.ad
FEDA Ecoterm ha iniciat una nova campanya de publicitat i informació al tomb de la xarxa de calor que s’està construint a Andorra la Vella.
El Centre de Tractament de Residus ha tractat durant el 2020 un total de 49.149 tones de residus, una xifra lleugerament inferior a la del 2019, quan es van rebre 50.875 tones. Si hi ha un grup de residus que destaca per la seva variació, aquest és el de residus sanitaris. Si l’any 2019 se’n van rebre unes 63 tones, el 2020 van ser 111 tones, que suposa un 76% més.
Per veure si hi ha o no un impacte del Centre de Tractament de Residus (CTR) en l’entorn s’estudien diferents elements, i l’aigua és un d’ells. Es fan controls i anàlisis d’aigua de forma periòdica al voltant de la planta de valorització de residus per assegurar que la seva activitat no te afectació sobre les aigües.
A vegades es veu “fum” sortint de la xemeneia del Centre de Tractament de Residus, i en veure’l sovint pensem que just en aquell moment s’està contaminant. Doncs no té per què. D’aquest “fum” se’n diu plomall o ploma i és aire saturat d’humitat.
El Centre de Tractament de Residus ha generat, durant el passat any 2018, una producció elèctrica de 25.519 MWh, el que suposa un increment del 18.5 % respecte a l’any anterior i la màxima producció des de la posada en marxa de la instal·lació. El centre de tractament de residus ha consumit un 8.1 % d’aquesta producció i la resta, 20.512,40 MWh, ha estat introduïda a la xarxa de FEDA. Aquesta producció elèctrica introduïda a la xarxa representa aproximadament un 3.5% de l’energia elèctrica consumida a Andorra.
Andorra se suma, un any més, a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se centra en la temàtica dels residus perillosos. S’han previst diverses activitats per conscienciar en la necessitat de reduir la generació de residus.