Vés al contingut
Triem bé els envasos

Els envasos que tirem al contenidor groc van a parar a la planta de triatge d’envasos, que fa més de 10 anys que funciona. Fins a l’octubre del 2020, aquesta planta es trobava al costat del Centre de Tractament de Residus, el que feia que es veiessin camions grocs de recollida selectiva pujant cap a la Comella i propiciava els rumors que, se separés o no a les llars, tot anava al mateix lloc per a valoritzar energèticament.

Quin control es fa de les emissions?

El Centre de Tractament Tèrmic de Residus duu a terme un control exhaustiu de les emissions a l’atmosfera que es generen en el procés de valorització energètica de residus. Els motius són diversos, i encara més els paràmetres vigilats. Hi ha dos tipus de control: controls en continu, mitjançant uns analitzadors instal·lats a la xemeneia, i controls semestrals, a càrrec d’organismes de control acreditats independents. 

FEDA Ecoterm posa en marxa un web per presentar la xarxa de calor d’Andorra la Vella

FEDA Ecoterm ha iniciat una nova campanya de publicitat i informació al tomb de la xarxa de calor que s’està construint a Andorra la Vella.

Els residus sanitaris tractats al CTR augmenten un 76% a causa de la pandèmia

El Centre de Tractament de Residus ha tractat durant el 2020 un total de 49.149 tones de residus, una xifra lleugerament inferior a la del 2019, quan es van rebre 50.875 tones. Si hi ha un grup de residus que destaca per la seva variació, aquest és el de residus sanitaris. Si l’any 2019 se’n van rebre unes 63 tones, el 2020 van ser 111 tones, que suposa un 76% més.

 

Vigilant els indicadors de la qualitat de l’aigua

Per veure si hi ha o no un impacte del Centre de Tractament de Residus (CTR) en l’entorn s’estudien diferents elements, i l’aigua és un d’ells. Es fan controls i anàlisis d’aigua de forma periòdica al voltant de la planta de valorització de residus per assegurar que la seva activitat no te afectació sobre les aigües.

Què és el "fum" que a vegades surt de la xemeneia del CTR?

A vegades es veu “fum” sortint de la xemeneia del Centre de Tractament de Residus, i en veure’l sovint pensem que just en aquell moment s’està contaminant. Doncs no té per què. D’aquest “fum” se’n diu plomall o ploma i és aire saturat d’humitat.

Subscriu-te a Reportatges
The website encountered an unexpected error. Please try again later.