Vés al contingut
La Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus visita el centre de triatge d’envasos

La Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus ha visitat la planta de triatge d’envasos, que es troba a Sant Julià de Lòria. Els membres de la comissió han pogut visitar la nova planta, que es va posar en marxa al novembre del 2020 i que compta amb un procés de triatge totalment automatitzat.  

Triem bé els envasos

Els envasos que tirem al contenidor groc van a parar a la planta de triatge d’envasos, que fa més de 10 anys que funciona. Fins a l’octubre del 2020, aquesta planta es trobava al costat del Centre de Tractament de Residus, el que feia que es veiessin camions grocs de recollida selectiva pujant cap a la Comella i propiciava els rumors que, se separés o no a les llars, tot anava al mateix lloc per a valoritzar energèticament.

Quin control es fa de les emissions?

El Centre de Tractament Tèrmic de Residus duu a terme un control exhaustiu de les emissions a l’atmosfera que es generen en el procés de valorització energètica de residus. Els motius són diversos, i encara més els paràmetres vigilats. Hi ha dos tipus de control: controls en continu, mitjançant uns analitzadors instal·lats a la xemeneia, i controls semestrals, a càrrec d’organismes de control acreditats independents. 

FEDA Ecoterm mostra la central de suport d’Andorra la Vella a la comissió de vigilància de CTRASA

FEDA Ecoterm ha presentat, aquest dilluns, les instal·lacions de la central de suport de la xarxa de calor d’Andorra la Vella als membres de la Comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament de Residus.

Renovada, per un any més, l’autorització de valorització energètica de residus procedents de la Cerdanya

El Govern ha aprovat la renovació, per un any més, de l'autorització d'importació de residus municipals de la Cerdanya per a la valorització energètica al Centre de Tractament de Residus d’Andorra (CTRASA). Seguint amb les autoritzacions aprovades des del 2017, s’aprova la importació d’un màxim de 10.000 tones per any de residus municipals no perillosos procedents d’un tractament mecànic de trituració.

El Centre de Tractament de Residus produeix l’energia tèrmica equivalent a 300 llars a través de la xarxa de calor d’Andorra la Vella

La Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus s’ha reunit aquest dijous al matí, novament de manera telemàtica, per fer el balanç del funcionament del CTR entre els mesos de novembre del 2020 i abril del 2021. Dels resultats exposats destaca la producció de 1.890,69 MW d’energia tèrmica per a la xarxa de calor d’Andorra la Vella, producció que equival a unes 300 llars. Així mateix s’han generat 8.867,67 MWh d’energia elèctrica.