Vés al contingut
Les emissions del CTR continuen estan molt per sota dels nivells legals

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Sr. Guillem Casal, ha presidit la Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus que s’ha celebrat aquest dimarts. En la reunió s’han presentat els resultats dels plans de vigilància corresponents al 2023 i s’ha pogut constatar que, un any més, els valors d’emissions es troben molt per sota dels nivells legals o els nivells de referència que es consideren admissibles tant a nivell nacional com internacional.

 

Tendència a la baixa dels residus rebuts al Centre de Tractament de Residus

El Centre de Tractament de Residus ha rebut 23.188 tones de residus entre els mesos de maig i octubre. Això és un 2,56% menys que en el mateix període de l’any passat. La majoria dels residus són RSU (Residus Sòlids Urbans, els que es generen a les llars) i RAU (Residus Assimilables a Urbans, de composició similar als generats a les llars). Concretament, el 56% dels residus rebuts són RSU d’Andorra, el 18% són RSU importat i el 15% són RAU.

Casal: "La valorització de residus s'està fent de manera respectuosa amb el medi natural i complint uns estàndards i requisits nacionals i internacionals"

Per què és important la Comissió d'Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus?

El ministre Casal presideix per primera vegada la Comissió d’Informació i Vigilància del CTR

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha presidit per primera vegada la Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus. Ha estat en la reunió ordinària que s’ha celebrat aquest dijous al matí, i que ha permès presentar els resultats dels plans de vigilància corresponents a l’any 2022, així com constatar que valors d’emissions permesos es troben molt per sota dels nivells legals o els nivells de referència que es consideren admissibles.

 

FEDA formalitza la compra d’accions de CTRASA

Forces Elèctriques d’Andorra ha formalitzat la compra de les accions de la societat pública CTRASA, responsable de la gestió del Centre de Tractament de Residus, de manera que actualment FEDA ja és propietària del 100%. L’escriptura de les accions ha estat el darrer pas per formalitzar aquest canvi de gestió que es va iniciar amb l’aprovació de  la Llei per a l’adaptació de la societat pública CTRASA com a instrument de gestió directa, el  gener del 2022. 

Es presenta a la Comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament de Residus el Pla de dimensionament i obsolescència 2022-2035

En el marc de la reunió ordinària de la Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus que s’ha celebrat aquest divendres al matí, s’ha presentat el Pla de dimensionament i obsolescència de CTRASA.