Vés al contingut
El ministre Casal presideix per primera vegada la Comissió d’Informació i Vigilància del CTR

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha presidit per primera vegada la Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus. Ha estat en la reunió ordinària que s’ha celebrat aquest dijous al matí, i que ha permès presentar els resultats dels plans de vigilància corresponents a l’any 2022, així com constatar que valors d’emissions permesos es troben molt per sota dels nivells legals o els nivells de referència que es consideren admissibles.

 

FEDA formalitza la compra d’accions de CTRASA

Forces Elèctriques d’Andorra ha formalitzat la compra de les accions de la societat pública CTRASA, responsable de la gestió del Centre de Tractament de Residus, de manera que actualment FEDA ja és propietària del 100%. L’escriptura de les accions ha estat el darrer pas per formalitzar aquest canvi de gestió que es va iniciar amb l’aprovació de  la Llei per a l’adaptació de la societat pública CTRASA com a instrument de gestió directa, el  gener del 2022. 

Es presenta a la Comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament de Residus el Pla de dimensionament i obsolescència 2022-2035

En el marc de la reunió ordinària de la Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus que s’ha celebrat aquest divendres al matí, s’ha presentat el Pla de dimensionament i obsolescència de CTRASA.

La Jornada de participació i validació pública de l’Estratègia d’economia circular aplega més de 60 persones

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i també presidenta de la Comissió d'Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus, Silvia Calvó, ha assistit aquest divendres al matí a la Jornada de participació i validació pública de l'Estratègia d'economia circular.

Es renova per un any l’autorització per a la valorització energètica de residus procedents de la Cerdanya

El Govern ha aprovat la renovació, per un any, l'autorització d'importació de residus municipals de la Cerdanya per a la valorització energètica al Centre de Tractament de Residus d’Andorra (CTRA). D’acord amb l’acord de col·laboració entre el Govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya en matèria de residus, es valida la importació d’un màxim de 10.000 tones per any de residus municipals pretractats.

El centre de tractament de residus consolida la producció d’energia tèrmica per la xarxa de calor

El Centre de Tractament Tèrmic de Residus ha generat de mitjana 0,66 MWh d’energia total per cada tona de residus tractats entre els mesos de novembre del 2021 i abril del 2022, ambdós inclosos. Això representa un augment del 42,77% respecte al mateix període de l’any anterior. En total, el CTR ha produït aquest semestre un 68,97% més energia que dotze mesos abans. Aquestes són les dades que més destaquen del balanç de funcionament del CTR que s’ha presentat aquest dimarts a la Comissió d’Informació i Vigilància.

Subscriu-te a Comunicats