Vés al contingut
Gràfic que mostra l'evolució per mesos dels residus sanitaris rebuts al CTR l'any 2020.

Gràfic que mostra l'evolució per mesos dels residus sanitaris rebuts al CTR l'any 2020.

Els residus sanitaris tractats al CTR augmenten un 76% a causa de la pandèmia

El Centre de Tractament de Residus ha tractat durant el 2020 un total de 49.149 tones de residus, una xifra lleugerament inferior a la del 2019, quan es van rebre 50.875 tones. Si hi ha un grup de residus que destaca per la seva variació, aquest és el de residus sanitaris. Si l’any 2019 se’n van rebre unes 63 tones, el 2020 van ser 111 tones, que suposa un 76% més.

 

Si s’analitza per mesos, mentre el 2019 la quantitat de residus sanitaris es va mantenir més o menys estable entre  les  4 i les 6  tones, al llarg del 2020 es veuen fluctuacions que concorden amb les onades de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2, arribant a un màxim mensual de 14,5 tones al mes d’abril.

 

La resta de residus han mantingut un comportament similar al del 2019, amb una lleugera davallada dels residus sòlids urbans, també dels residus importats de la Cerdanya, i un petit augment dels residus assimilables a urbans.

 

Pel que fa a la valorització energètica, cal destacar que aquest any 2020 s’han generat 1.514 MWh d’energia tèrmica per alimentar la xarxa de calor d’Andorra la Vella, i que juntament amb els 19.825MWh d’energia elèctrica venuda a FEDA, el valor total d’energia produïda ascendeix a  21.339 MWh. En aquest sentit, tot i la lleugera davallada de residus tractats, i gràcies a una optimització del procés de valorització energètica, l’energia produïda s’ha mantingut estable.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.