Vés al contingut
La fossa de residus

La fossa de residus

Es renova per un any l’autorització per a la valorització energètica de residus procedents de la Cerdanya

El Govern ha aprovat la renovació, per un any, l'autorització d'importació de residus municipals de la Cerdanya per a la valorització energètica al Centre de Tractament de Residus d’Andorra (CTRA). D’acord amb l’acord de col·laboració entre el Govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya en matèria de residus, es valida la importació d’un màxim de 10.000 tones per any de residus municipals pretractats.

Així, la importació de residus s'emmarca dins l’acord entre el Principat d’Andorra i el Regne d’Espanya sobre els trasllat de residus. A aquesta entesa s'aplica el principi de proximitat geogràfica i de prioritat de valorització en tot allò relatiu al trasllat de residus, en particular quan la destinació dels residus sigui l'eliminació i la utilització dels mètodes i les tecnologies més adequats per garantir un nivell elevat de protecció de la salut humana i del medi ambient. 

L'acord especifica que la planta de valorització energètica d'Andorra és adequada per valoritzar els residus, segons mètodes ambientalment racionals i eficients, i compleix amb els criteris de valorització energètica establerts en la directiva del Parlament Europeu i del Consell. A més, la jerarquia de gestió de residus establerta en la Directiva del Parlament Europeu i del Consell estableix un ordre prioritari de gestió, i per la qual es considera més eficient la valorització energètica que la disposició en abocador.

Finalment, cal recordar que en aquest marc d’entesa amb els territoris veïns Andorra exporta prop del 70% dels residus generats al Principat.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.