Vés al contingut

Guillem Casal presidint la Comissió d'Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus

El ministre Casal presideix per primera vegada la Comissió d’Informació i Vigilància del CTR

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha presidit per primera vegada la Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament de Residus. Ha estat en la reunió ordinària que s’ha celebrat aquest dijous al matí, i que ha permès presentar els resultats dels plans de vigilància corresponents a l’any 2022, així com constatar que valors d’emissions permesos es troben molt per sota dels nivells legals o els nivells de referència que es consideren admissibles.

 

D’aquesta manera, s’ha informat del balanç d’activitat dels mesos compresos entre novembre del 2022 i abril d’enguany. En aquest període s’ha observat una lleugera reducció dels residus rebuts (26.232,38 tones, que és un 2,5% menys respecte el mateix període de l’any anterior) i un augment considerable de la producció energètica, que ha registrat un increment del 10%. Aquesta xifra constata el treball aplicat al centre que permet rendibilitzar la instal·lació i la producció d’energia produïda, malgrat que la rebuda de residus disminueixi.

 

La Comissió d’Informació i Vigilància té com a missió recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del Centre de Tractament Tèrmic de Residus, així com dels plans de control i vigilància i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. A més, té l’objectiu de promoure la informació als ciutadans en relació als impactes sobre la salut pública i el medi ambient de la instal·lació. Es pot consultar informació detallada a la web: https://www.vigilanciatractamentresidus.ad/ca

 

La comissió  compta, a més de la presidència del ministre titular de Medi Ambient, amb la participació de representants del Ministeri de Salut, del Comú d’Andorra la Vella i dels cònsols, així com de les associacions de defensa del medi ambient i de veïns de la zona.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.