Vés al contingut
Imatge de la fossa on s'acumulen els residus abans no es valoritzin energèticament

Fossa on es dipositen els residus abans de valoritzar-los energèticament.

El CTR produeix més de 25.518 MWh durant el 2018

El Centre de Tractament de Residus ha generat, durant el passat any 2018, una producció elèctrica de 25.519 MWh, el que suposa un increment del 18.5 % respecte a l’any anterior i la màxima producció des de la posada en marxa de la instal·lació. El centre de tractament de residus ha consumit un 8.1 % d’aquesta producció i la resta, 20.512,40 MWh, ha estat  introduïda a la xarxa de FEDA. Aquesta producció elèctrica introduïda a la xarxa representa aproximadament un 3.5% de l’energia elèctrica consumida a Andorra. 

Aquest 2018, el CTR ha tractat en total 49.777 tones de residus. D'aquests, la majoria (36.724,65 tones) han estat residus urbans -els que es generen a les llars-, i 7.411 tones de residus assimilables a urbans (barreja de residus generats en comerços i indústries amb una composició assimilable als residus domèstics). A més d’aquests residus, la instal·lació valoritza energèticament fangs de les estacions depuradores d’aigües residuals, residus sanitaris, residus carnis i efluents.  

Com a resultat del tractament, a part de l'electricitat venuda, s'han generat 7.924 tones d'escòries -restes no volàtils que s’exporten per la seva valorització com a base per fer carreteres, anivellaments de terrenys o restauració d'àrees degradades-, 787 tones de ferralla incremada que s’exporten per reciclar i 1.571 tones de cendres generades en els filtres de depuració dels gasos de la instal·lació, que s’exporten per a la seva eliminació segura.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.