Vés al contingut
La comissió d'Informació i Vigilància presidida per Sílvia Calvó el 21 de novembre del 2019

La comissió d'Informació i Vigilància presidida per Sílvia Calvó el 21 de novembre del 2019

El CTR millora l’eficiència energètica i ven un 4,11% més d’electricitat

La Comissió d’Informació i Vigilància del Centre de Tractament Tèrmic de Residus s’ha reunit aquest dijous al matí per fer el balanç del funcionament del CTR entre els mesos de maig i octubre, del que en destaca la millora de l’eficiència energètica, augmentant l’energia elèctrica venuda a Feda fins un 4,11% més que en el mateix període del 2018. 

La gerent de Ctrasa, Cristina Rico, ha explicat que s’han fet ajustaments a la instal·lació que “han millorat el rendiment energètic”. Les dades de consum de gasoil també indiquen aquesta millora de l’eficiència energètica: aquest 2019 s’ha consumit una mitjana de 0,08 litres per tona de residus tractats, el que és “un mínim històric”.

Una millora de l’eficiència energètica que encara serà més palesa quan entri en funcionament la xarxa de calor que Feda-Ecoterm està construint i que aprofita la calor residual de la planta de valorització energètica.  

La Comissió també ha estat informada dels volums de residus rebuts i valoritzats pel Centre de Tractament de Residus. En aquest sentit, entre el maig i l’octubre d’aquest 2019 s’han rebut un 3,19% menys de residus que en el mateix període de l’any passat. Així, s’ha passat de les 24.532,94 tones de residus rebudes entre el maig i l’octubre del 2018 a les 23.751,19 tones. El 73,7% d’aquestes corresponen a residus sòlids urbans (aquells que es generen a les llars), el 13,8% són classificats com a residus assimilables a urbans (produïts pels comerços i indústries però que tenen una composició similar als de les llars) i el 12,5% restant són fangs provinents de les depuradores d’aigua, residus de la neteja viària, residus carnis i sanitaris. 

Els residus rebuts a la deixalleria industrial també han disminuït, en major proporció. Entre els mesos de maig i octubre se n’han rebut 4.601 tones, el que és un 11% menys que durant el mateix període del 2018. 

Els membres que ho han desitjat han pogut visitar les instal·lacions i comprovar les millores realitzades, així com l’estat d’avançament dels treballs de la planta de cogeneració.

La Comissió té per objecte recollir informació sobre la quantitat i la qualitat dels residus tractats o abocats i sobre qualsevol incidència en el funcionament normal del Centre de Tractament Tèrmic de Residus, així com dels plans de control i vigilància i proposar les mesures correctores que es considerin necessàries. A més, té l’objectiu de promoure la informació als ciutadans en relació als impactes sobre la salut pública i el medi ambient de la instal·lació.
 

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.